Instantná zmes na prípravu ryžovej kaše s obsahom živočíšnej bielkoviny (kolagénu) a rastlinnej (sójovej) bielkoviny. Balené po jednotlivých porciách.
Vhodné pre celiatikov, potravina bez laktózy. Zdroj bielkovín.
Nutrikaša probiotic proteínová s čokoládou je chutná, ľahko pripraviteľná instantná ryžová kaša so zvýšeným obsahom bielkovín.
Obsiahnuté bielkoviny sú kombináciou rastlinného a živočíšneho pôvodu. Aj napriek tejto fortifikácii zostáva Nutrikaša bez obsahu lepku a laktózy. Táto ľahko stráviteľná kaša je vhodná pre osoby s výživovými obmedzeniami pri neznášanlivosti lepku, intolerancii laktózy, pre záujemcov o racionálne stravovanie, športovcov, rekonvalescentov alebo ako ekonomická alternatíva k raňajkám, večeri či desiate.
Nutrikaša proteínová s čokoládou neobsahuje laktózu a je prirodzene bezlepková. Základom je extrudovaná ryžová múka. Je určená pre skupinu spotrebiteľov s výživovými obmedzeniami alebo alergiou na niektoré základné zložky potravín. Je vhodná pre celiatikov, osoby s intoleranciou laktózy z kravského mlieka, rekonvalescentov, športovcov alebo ako ekonomická alternatíva k raňajkám, večeri či desiate.
Obsahuje živočíšne a rastlinné bielkoviny, ktoré sú základnými stavebnými prvkami všetkých tkanív v tele. Sú potrebné pre rast a obnovu buniek a tkanív, tvorbu svalov, produkciu hormónov a protilátok.
Nutrikaša probiotic je vhodnou súčasťou doplnkovej stravy pri:
•výživových obmedzeniach spôsobených neznášanlivosťou lepku a intoleranciou laktózy
•športe
•doplnení vlákniny, vitamínov, minerálov a probiotických kultúr do organizmu
•racionálnom stravovaní
Obsahuje 10 vitamínov a minerálnych prvkov. Biotín, mangán, niacín, vitamín C, B12, B6, B2, zinok a železo prispievajú k normálnemu energetickému metabolizmu. Vitamíny B12, B6, C a železo podporujú bežnú funkciu imunitného systému a prispievajú k normálnej činnosti nervovej sústavy. Mangán, vitamín C a E prispievajú k ochrane buniek pred oxidačným stresom.
Jedna porcia obsahuje 5 miliárd probiotických baktérií Bacillus coagulans. Tieto baktérie spolu s obsahovanou vlákninou vytvárajú symbiotický vzťah. Prirodzené zapuzdrenie baktérií zaručuje ich konštantné množstvo počas celej doby trvanlivosti výrobku aj bez potreby skladovania v chladničke.
Na prisladenie sa používa ovocný cukor – monosacharid fruktóza. Fruktóza má priaznivejší glykemický index a bežne sa nachádza v zrelom ovocí.
Na podporu trávenia je kaša obohatená o vysoký obsah kvalitnej vlákniny z čakanky. Jedna porcia obsahuje priemerne 6 % vlákniny inulín.
V jednoporcovom balení ju máte po ruke v práci, doma či kdekoľvek inde.
Jednoduchá príprava: obsah sáčku zalejte 150 ml horúcej vody s teplotou 80 °C a dobre premiešajte. Po 3-5 minútach je kaša pripravená na konzumáciu.
Nepoužívajte vriacu vodu, pretože vysoké teploty môžu negatívne ovplyvniť obsah probiotických kultúr Bacillus coagulans. Pri vyšších teplotách sa môže znehodnotiť časť baktérií, čo znižuje ich efektívnosť.
Zloženie: extrudovaná ryžová múka 29,5 %, glukózový sirup, fruktóza, modifikovaný kukuričný škrob, bravčový hydrolyzovaný kolagén 7,6 %, vláknina inulín 6,2 %, slnečnicový olej, čokoláda 5 % (kakaová hmota, cukor, dextróza, emulgátor slnečnicový lecitín), sójový bielkovinový izolát 4,8 %, kakaový prášok so zníženým obsahom tuku 4,1 %, kazeinát sodný, prírodná aróma, stabilizátor E340, jedlá soľ, vitamínový a minerálny komplex, probiotická kultúra Bacillus coagulans (5 mld/porcia), protispekavá látka E551, emulgátor E471, farbivo karotény.
Výživové hodnoty na 100 g: energetická hodnota 1661 kJ / 394 kcal, tuky 8,3 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 1,8 g), sacharidy 62 g (z toho cukry 16 g), vláknina 7,8 g, bielkoviny 14 g, soľ 0,87 g.
S ohľadom na hodnoty obsiahnutých látok odporúčame maximálne 3 porcie denne pripravené podľa návodu.
Recenzie
Vymazať filtreNikto zatiaľ nepridal hodnotenie.